30.05.2015 23:55

De Bruyne: "Beker voor overleden Malanda"

De tranen vloeiden zaterdag in Berlijn rijkelijk bij de spelers van VfL Wolfsburg. Het waren vreugdetranen vanwege de historische winst van de DFB-Pokal, maar ook tranen van verdriet omdat de gedachten automatisch teruggingen naar hun overleden ploeggenoot Junior Malanda.

De Belgische middenvelder kwam in januari om het leven bij een auto-ongeluk. "We wilden deze finale winnen voor Junior", zei aanvoerder Diego Benaglio. "Hij is nog steeds deel van onze ploeg en zal dat altijd blijven. Hij heeft dit seizoen ook nog voor ons gespeeld, dus Junior is ook een beetje bekerwinnaar."

Wolfsburg speelde in de finale tegen Borussia Dortmund met shirts met daarop een groen hartje waarin het rugnummer negentien van Malanda stond. "Junior is altijd bij me, hij was mijn kleine broertje", zei de Belgische uitblinker Kevin De Bruyne, met tranen in zijn ogen. "Sinds de winterstop spelen we vooral voor hem. Hij heeft ons heel erg geholpen in deze wedstrijd. We spelen met hem in ons hart en deze beker is ook voor hem."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner