06.06.2015 13:39

"Dit is een club die lijkt op Excelsior"

Excelsior trainer Marinus Dijkhuizen tijdens de wedstrijd Excelsior - Feyenoord in de Eredivisie. (06-12-14)
Excelsior trainer Marinus Dijkhuizen tijdens de wedstrijd Excelsior - Feyenoord in de Eredivisie. (06-12-14)

Trainer Marinus Dijkhuizen ziet overeenkomsten tussen Excelsior en zijn nieuwe club Brentford. De coach wil met de Engelse club hetzelfde voetbal als in Rotterdam gaan spelen.

"Mijn visie is om voetbal van achteruit te spelen", zegt Dijkhuizen tegen FOX Sports. "Ik heb Brentford zien spelen en dat zag er zeer goed uit. We hopen een van de beste teams uit de Championship te formeren waarmee ik kan aanvallen." De Championship is het een na hoogste niveau in Engeland.

"Dit is een club die lijkt op Excelsior. Een familieclub, maar dan veel groter. Ik was erg gelukkig bij Excelsior, eigenlijk dacht ik nooit aan verhuizen naar een ander land. Ik heb twee dochters en mijn vrouw wil niet vanaf het begin meeverhuizen."

Dit seizoen was Brentford dicht bij promotie naar de Premier League. Dus zijn de verwachtingen voor komend seizoen hoog, maar druk voelt Dijkhuizen niet. "Ik zie het niet als druk. Het is een goede basis om op voort te borduren. Brentford speelde goed voetbal en eindigde als vijfde, dat is beter dan bij een club beginnen die als tiende eindigde en geen goed voetbal speelde."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner