18.06.2015 20:25

Veldwijk moet Necid vervangen bij PEC Zwolle

Lars Veldwijk moet bij PEC Zwolle de Tsjechische spits Tomáš Necid doen vergeten. De 23-jarige Noord-Hollander komt bij de Engelse club Nottingham Forest amper aan spelen toe.

Veldwijk bleef afgelopen seizoen droog staan bij de club die uitkomt in het Championship, het tweede niveau in Engeland. Een jaar eerder werd de 1,96 meter lange spits met dertig doelpunten voor Excelsior topschutter van de Jupiler League.

Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle bekende donderdag dat Veldwijk een belangrijke kandidaat is om Necid op te volgen bij de verliezend bekerfinalist. "Ik heb een klein budget en moet creatief zijn. We zijn aan het kijken wat we kunnen doen en hebben ook nog anderen op het oog", zei Nijkamp, die de kans op een langer verblijf van Necid klein acht. "Zeg nooit nooit, maar er is heel veel belangstelling voor hem."

De Tsjechische international speelde eerst als huurling in Zwolle en tekende in de winterstop een contract voor een half jaar. Necid (25) maakte veel indruk in het elftal van trainer Ron Jans.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner