27.07.2015 20:56

Robben: "Het fit worden gaat volgens plan"

Arjen Robben viert zijn winnende doelpunt tijdens FSV Mainz 05 - Bayern München. (19-12-2014).
Arjen Robben viert zijn winnende doelpunt tijdens FSV Mainz 05 - Bayern München. (19-12-2014).

Arjen Robben sloot maandag weer aan bij de groepstraining van Bayern München. Hij is aan het herstellen van een spierscheuring, maar lijkt zaterdag tijdens de Duitse Supercup niet in actie te kunnen komen. Desondanks toonde hij zich tevreden met zijn herstel.

Eind april liep Robben een spierscheuring op in zijn linkerkuit tijdens de verloren halve finale van het Duitse bekertoernooi tegen Borussia Dortmund. Maandag hervatte hij de groepstraining. "Ik heb de afgelopen dagen prima kunnen werken aan mijn herstel. Ik ben erg blij, want wat fit worden betreft gaat alles volgens plan", zo meldde Robben op de website van zijn club. 

Zaterdag speelt Bayern de Duitse Supercup tegen bekerwinnaar VfL Wolfsburg. De kans dat Robben tijdens dat duel minuten kan maken, lijkt klein. Ook de lang geblesseerde Franck Ribéry, Holger Badstuber en Jan Kirchhoff ontbreken zaterdag. Tevens mist Bayern  Dante, Mehdi Benatia en Javi Martínez. Het trio werkt individueel aan een terugkeer op het trainingsveld. Benatia zal op korte termijn de groepstraining hervatten terwijl dat voor Dante en Javi Martínez nog wat langer gaat duren. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner