31.07.2015 17:01

Chelsea en Arsenal fit voor bekerwedstrijd

De strijd om het Community Shield in Engeland belooft een spektakelstuk te worden. Zowel landskampioen Chelsea als bekerwinnaar Arsenal beschikt over een nagenoeg volledig fitte selectie voor de eerste krachtproef van het seizoen, zondag op Wembley. "Deze wedstrijd is meer dan zomaar een oefenpotje", zei manager José Mourinho van de 'Blues' vrijdag. "We gaan vol voor de winst."

Chelsea versloeg begin deze week in de Verenigde Staten nog FC Barcelona, de winnaar van de Champions League, via strafschoppen. De Engelse club raakte in die wedstrijd wel spits Diego Costa (hamstringblessure) en verdediger Gary Cahill (gebroken neus) kwijt. "Maar zij kunnen tegen Arsenal gewoon spelen", aldus Mourinho, die nog op zoek is naar een nieuwe linksback na het vertrek van Filipe Luis. Hij haalde met Radamel Falcao wel al een nieuwe spits naar Stamford Bridge.

Doelman Petr Cech verhuisde deze zomer van Chelsea naar Arsenal en staat zondag dus voor een pikant debuut bij de 'Gunners'. Manager Arsène Wenger van Arsenal, die nog nooit een wedstrijd tegen Mourinho won, mist op Wembley de aanvallers Alexis Sánchez en Danny Welbeck.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner