02.08.2015 09:10

Robben loopt prijs mis: "Zwaar teleurgesteld"

Na lang blessureleed kon Arjen Robben fris aan het nieuwe seizoen beginnen met Bayern München. De aanvaller speelde de volledige wedstrijd in de Duitse Supercup, maar zijn ploeg verloor van VfL Wolfsburg na penalty's. Robben heeft een zware kater overgehouden aan het duel.

"Ik ben zwaar teleurgesteld", stelt Robben, die vlak na de rust het net wist te vinden, in de Duitse media na de wedstrijd. "Natuurlijk, dit soort dingen gebeuren in het voetbal, alles kan veranderen in één minuut", beseft de Nederlander. Bayern München leek op weg naar de eerste prijs van het seizoen, maar vlak voor tijd maakte Nicklas Bendtner de gelijkmaker.

"Nu moeten we kritisch naar onszelf kijken, want we hadden de wedstrijd eerder moeten afmaken. We hadden kansen op de 2-0 en als we die hadden gemaakt, was de beker voor ons", kijkt Robben terug op de wedstrijd. In de penaltyreeks, de Duitse Supercup wordt na een gelijkspel in reguliere speeltijd direct beslist met een strafschoppenserie, net als de Johan Cruijff Schaal in Nederland tegenwoordig , was VfL Wolfsburg met 5-4 te sterk. Robben scoorde zijn penalty, Xabi Alonso miste zijn beurt.