02.08.2015 19:42

José Mourinho ziet Arsenal onterecht winnen

Arsenal versloeg Chelsea zondagmiddag in de seizoensopening van Engeland. Hiermee prolongeerde de Gunners de Community Shield. Chelsea-trainer José Mourinho vond echter dat zijn ploeg de overwinning verdiende.

"Wij waren de beste ploeg", stelt de Portugees op de persconferentie na de wedstrijd. "We hadden meer initiatief en controleerden de wedstrijd door veel balbezit te hebben. Maar als een team achter staat, wordt het moeilijker om de energie en intensiteit op te roepen om het resultaat om te draaien omdat de spelers niet scherp zijn."

Chelsea kwam in de eerste helft op een 1-0 achterstand, nadat Alex Oxlade-Chamberlain een schitterend doelpunt scoorde. Vervolgens zag Mourinho dat de ploeg zich vooral op het verdedigende werk focuste. "Arsenal verdedigde met tien man, ze zetten iedereen neer voor hun eigen goal en speelden met een goede organisatie. Ik wil ze daarmee feliciteren. Ze kregen een aantal kansen in de counter, maar wij speelden ons georganiseerde voetbal."

De ploeg van de Portugese tacticus zal komend seizoen het mikpunt van de top in Engeland zijn, aangezien Chelsea de landskampioen is. Prolongatie zal dan ook erg moeilijk zijn. "Het wordt heel moeilijk de Premier League te winnen dit seizoen, maar dat geldt voor iedereen. Gezien de manier waarop andere teams geld uitgeven hebben ze veel kwaliteit in handen, terwijl wij de zelfde ploeg hebben als vorig seizoen. En daarmee gaan we het proberen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner