08.08.2015 10:05

Dijkhuizen kan avontuur soms nog niet geloven

Hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen tijdens zijn presentatie bij Championship-club Brentford. (04-06-2015)
Hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen tijdens zijn presentatie bij Championship-club Brentford. (04-06-2015)

Marinus Dijkhuizen maakte deze zomer de overstap van Excelsior naar Brentford en bereidt zich voor op de start van de Championship. Voor eigen publiek neemt de formatie van de Nederlandse trainer het op tegen Ipswich Town. 

"Nerveus ben ik niet, maar ik geloof wel dat er morgen wat wedstrijdspanning bij me naar boven zal komen, ja. Soms knijp ik nog wel eens in mijn arm van wat er allemaal gebeurd is met me", vertelt Dijkhuizen in gesprek met Voetbal International. "Ik geniet van elke seconde van mijn avontuur bij Brentford. Ik geloof in de plannen van de clubleiding, die binnen enkele jaren wil promoveren naar de Premier League. Aan mij om te laten zien dat ze daarvoor de juiste trainer hebben aangetrokken."

Dijkhuizen heeft zijn nieuwe baan vooral te danken aan de statistieken bij Excelsior. "Natuurlijk heb ik op basis van die goede statistieken een kans gekregen om te solliciteren bij deze club, maar feit is wel dat ze bij zo'n procedure niet over één nacht ijs gaan. Los van die statistieken, was mijn verhaal ook gewoon goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner