08.08.2015 17:30

Goals Huntelaar, Dost en Castaignos in beker

Mede door een snel doelpunt van Klaas Jan Huntelaar heeft Schalke 04 zaterdag simpel de tweede ronde bereikt van de DFB-Pokal. De ploeg uit Gelsenkirchen won de regionale derby bij MSV Duisburg uit de 2. Bundesliga met 0-5. Na de goal van Huntelaar in de vierde minuut scoorden Matija Nastasic, Johannes Geis, Franco Di Santo en Leon Goretzka.

Bas Dost hielp VfL Wolfsburg met één doelpunt mede aan een 4-1-zege bij Stuttgarter Kickers (3. Bundesliga). De Nederlander scoorde op slag van rust nadat Max Kruse de ploeg vroeg op voorsprong had gezet. Kevin de Bruyne en Nicklas Bendtner breidden de voorsprong na rust uit, Lhadji Badiane scoorde tussendoor tegen.

Luc Castaignos opende namens Eintracht Frankfurt na een half uur de score bij de amateurs van Bremer SV. Na rust liep de ploeg via Stefan Aigner en Luca Waldschmidt uit naar 0-3.