19.08.2015 15:31

Van Duinen: "Daar was ik wel aan toe"

Mike van Duinen in actie tijdens het competitieduel Fortuna Düsseldorf - SC Paderborn. (02-08-2015)
Mike van Duinen in actie tijdens het competitieduel Fortuna Düsseldorf - SC Paderborn. (02-08-2015)

Mike van Duinen is blij dat hij in Fortuna Düsseldorf een nieuwe uitdaging heeft gevonden. De spits vertrok tijdens de huidige transferperiode van ADO Den Haag naar de 2. Bundesliga.

Van Duinen was toe aan een nieuwe uitdaging. "Daar was ik wel aan toe. Op mijn tijd bij ADO Den Haag kijk ik heel tevreden terug. Alleen verliep mijn ontwikkeling op het einde niet meer zo snel. In Düsseldorf word ik toch op een andere manier uitgedaagd. Deze selectie heeft veel spelers met Bundesliga-ervaring, veel kwaliteit die je nodig hebt om in de 2. Bundesliga bovenin mee te kunnen spelen."

In Düsseldorf zien ze Van Duinen als de vervanger van Charlison Benschop. De spits vertrok onlangs naar Hannover 96. "Natuurlijk begrijp ik de Nederlandse link die ze hier tussen mij en Benschop leggen", vervolgt Van Duinen tegenover Voetbal International. "Maar ik zie mezelf niet als zijn vervanger, ik heb mijn eigen stijl. Fortuna Düsseldorf speelt met twee spitsen; de trainer heeft keuze uit drie, vier jongens voor die plaatsen. Het zal dus knokken worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner