24.08.2015 16:32

Verbeek trots op sterke serie VfL Bochum

Gertjan Verbeek staat na vier duels in de 2. Bundesliga fier aan kop met VfL Bochum. De Nederlandse trainer van Bochum is dan ook trots, maar geeft aan dat het succes onverwachts is.

"De huidige serie is wel onverwachts", aldus Verbeek in gesprek met Voetbal International. "Over de voorbereiding was iedereen zeer tevreden. Alleen kende Bochum geen makkelijk programma. Met SC Paderborn en SC Freiburg hadden we meteen twee uitwedstrijden tegen teams die vorig seizoen nog Bundesliga speelde. En zondag speelden we tegen 1. FC Nürnberg, een team dat financieel veel meer mogelijkheden heeft. Als je dan vier keer op rij wint, plus een bekerwedstrijd mag je trots zijn."

Het succes van Verbeek is opvallend. "Met uitzondering van een aantal posities op het middenveld heeft het basiselftal weinig veranderingen ondergaan. VfL Bochum heeft ervoor gekozen de Onder-23 op te heffen. Dit bespaart de club anderhalf miljoen euro, dat deels kon worden geïnvesteerd in de jeugd én het eerste elftal. Mede daardoor heb ik nu 22 gelijkwaardige spelers, een groep met meer ervaring. En de jongens die er vorig seizoen al bij waren, tonen aan dat ze de tactiek en speelwijze steeds beter oppikken."

Giliano Wijnaldum vertrok tijdens de huidige transferperiode van Go Ahead Eagles naar VfL Bochum, maar komt in Duitsland amper aan spelen toe. "Giliano heeft nog moeite met het hoge tempo, de intensiteit van de 2. Bundesliga. Anders dan bij Go Ahead Eagles moet hij twee keer negentig minuten vol gas geven, dat was Giliano niet gewend. Dat kost tijd en is ook best pittig voor een voetballer uit de Nederlandse competitie. Kijk naar Mike van Duinen die bij Fortuna Düsseldorf momenteel wisselspeler is. En Tom Beugelsdijk is alweer teruggekeerd bij ADO Den Haag; bij FSV Frankfurt zat hij niet meer bij de eerste achttien…"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner