13.09.2015 11:59

Verbeek verkoos Duitsland boven FC Twente

Gertjan Verbeek kon vorig seizoen technisch manager van FC Twente worden. De huidige trainer van VfL Bochum vertelde zondagochtend dat hij werd gepolst door de Tukkers, maar niet besloot in te gaan op de aanbieding.

Verbeek schoof aan tijdens het programma De Tafel van Kees en liet daarin weten dat hij benaderd is. In die tijd was Verbeek begonnen bij zijn baan als trainer van VfL Bochum en daar bleef de oud-trainer van onder andere AZ, sc Heerenveen en Feyenoord liever dan dat hij terugkeerde naar Nederland. In mei 2015 maakte FC Twente bekend dat het Ted van Leeuwen aanstelde als technisch manager.

In Duitsland doet Verbeek het meer dan goed met VfL Bochum. De club komt uit op het tweede niveau in Duitsland, maar inmiddels wordt er al gepraat over een mogelijke promotie naar de Bundesliga. Verbeek leed dit seizoen nog maar één keer puntenverlies en staat bovenaan met zestien punten. SC Freiburg lijkt voorlopig de voornaamste concurrent, de runner-up heeft één punt minder dan de formatie van Verbeek.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner