12.10.2015 10:42

Kishna hoopt op Oranje: "Nog een kleine kans"

Ricardo Kishna (r.) omspeelt aan de zijkant Stanislav Lobotka (l.) en heeft veel ruimte om zijn actie te vervolgen tijdens Jong Oranje - Jong Slowakije. (11-10-2015)
Ricardo Kishna (r.) omspeelt aan de zijkant Stanislav Lobotka (l.) en heeft veel ruimte om zijn actie te vervolgen tijdens Jong Oranje - Jong Slowakije. (11-10-2015)

Ricardo Kishna hoopt dat Oranje alsnog het Europees Kampioenschap haalt. De speler van Lazio laat weten oprecht teleurgesteld te hebben toegekeken toen Turkije van Tsjechië won.

Nederland is afhankelijk van de resultaten van Turkije. De Turken moeten een punt verliezen en Oranje moet zijn eigen wedstrijden winnen. Tegen Kazachstan won het met 1-2. "Tsjechië - Turkije heb ik daarna op mijn kamer gekeken. Ik baalde gigantisch", aldus Kishna tegen het Algemeen Dagblad. "Zeker gezien de laatste resultaten op de WK's verwacht je dat Oranje er bij is op het EK. Maar er is nog een kleine kans, hè"

Kishna hoopt nog steeds op een wonder, maar zelfs als Oranje het niet haalt, blijft hij positief. "Het gaat nu even minder, maar ik denk dat ook wij het niveau kunnen halen dat Oranje op de laatste twee WK's heeft laten zien. We moeten niet doen alsof het Nederlands voetbal nu is ingestort. Ook deze lichting barst van het talent."

Zijn bondscoach bij Jong Oranje, Fred Grim, is het met zijn speler eens. Hij moest namelijk Riechedly Bazoer, Kenny Tete en Anwar El Ghazi afstaan, zodat Oranje de laatste strohalm kon aangrijpen. "Of onze generatie ook een WK-finale kan halen? Ik kan niet in de toekomst kijken. Maar er is genoeg talent. Echt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner