23.11.2015 15:47

Dijkhuizen: "Het is een bizar jaar geweest"

Marinus Dijkhuizen vertrok afgelopen zomer van Excelsior naar het Engelse Brentford, maar werd na negen wedstrijden ontslagen. Onlangs ging Dijkhuizen aan de slag als trainer bij NAC Breda.

"Het is een bizar jaar geweest voor mij", vertelt Dijkhuizen aan RTV Rijnmond. "Ik had niet de intentie om Excelsior te verlaten, maar in één keer zat ik in Engeland en ik was ook zomaar weer terug. Daarna werd ik trainer van NAC en dat vond ik wel een hele mooie kans. Wat dat betreft voel ik me bevoorrecht om zo snel weer een mooie club onder mijn hoede te hebben."

Na negen wedstrijden moest Dijkhuizen vertrekken bij Brentford. "Dat is wel een tik geweest", vervolgt de oefenmeester. "Ik had het geweldig naar mijn zin en had het niet zien aankomen. Het was een hele grote stap en ik had in het begin even moeite, maar ik had wel het gevoel dat ik goed genoeg was voor die baan. Toch had ik het niet willen missen."

Dijkhuizen volgt Excelsior nog altijd op de voet. "Ze doen het goed en dat vind ik mooi. Het is een goede ploeg met veel jongens die vorig jaar ook speelden. Ik heb FC Twente gezien en SC Cambuur twee weken geleden, maar ik kan me niet voorstellen dat één van die twee ploegen boven Excelsior gaat eindigen. Normaalgesproken blijven ze erin."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner