02.12.2015 10:19

'Fulham trekt aan twee Nederlandse trainers'

Na het ontslag van Kit Symons bij Fulham aan het begin van november is de club uit de Championship op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Peter Grant neemt de honneurs waar, maar Fulham heeft de pijlen gericht op Nederlandse inbreng.

Volgens De Telegraaf kunnen Jaap Stam en Clarence Seedorf namelijk rekenen op interesse uit Engeland. Stam is momenteel assistent-trainer van Jong Ajax, maar staat regelmatig als eindverantwoordelijke voor de groep van de Amsterdamse belofte. De oud-verdediger heeft zijn papieren echter nog niet, maar slaagt binnenkort voor zijn cursus, waardoor hij mag beginnen als hoofdtrainer bij een profclub.

Seedorf heeft als trainer al geproefd aan het internationale voetbal, maar zal daar een nare bijsmaak aan hebben overgehouden. De oud-speler van onder andere Ajax, Real Madrid, Inter en AC Milan was een korte periode trainer bij laatstgenoemde club, maar werd binnen een half jaar ontslagen.

Overigens is in Engeland de naam van Jimmy Floyd Hasselbaink ook al gevallen bij Fulham, waarmee het aantal Nederlandse targets op drie is uitgekomen. De club speelde twee seizoenen geleden nog in de Premier League, maar kan na de degradatie naar de Championship niet meer imponeren. Momenteel staat de club in de middenmoot.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner