08.12.2015 14:12

Hasselbaink wil QPR-sterkhouder behouden

Jimmy Floyd Hasselbaink wil zijn spits Charlie Austin absoluut niet laten gaan in de winterstop. Volgens de Nederlandse trainer van Queens Park Rangers is hij een sleutelspeler.

Hasselbaink werd onlangs aangesteld als de nieuwe trainer van het kwakkelende QPR. De oud-spits van Chelsea ziet dat Austin belangrijk is voor zijn ploeg en ondanks dat de speler een aflopend contract heeft wil hij hem niet verkopen. "Hij wordt niet verkocht in januari. Ik kijk uit naar onze samenwerking", zegt hij in gesprek met ESPN. "Charlie is een erg belangrijk individu bij deze club."

De oefenmeester benadrukt wel dat Austin niet alles in zijn eentje kan. "Maar ik wil geen individuen bij deze club. Die winnen wedstrijden voor je, maar titels win je met een team", aldus Hasselbaink. "We moeten ons allereerst focussen op onze eigen duels. Als we het goed doen, stijgen we vanzelf."

Met Burton Albion promoveerde Hasselbaink van van de League Two naar League One. Ook in die competitie stond hij bovenaan, voordat hij vertrok naar QPR. "Het geheim? Hard werken en betrokkenheid tonen. Ik heb een bepaalde manier van werken en wil dat mijn spelers binnenkomen met een lach op hun gezicht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner