27.12.2015 19:30

Hasselbaink laakt mentaliteit van zijn spelers

Na vier wedstrijden wacht Jimmy Floyd Hasselbaink nog altijd op zijn eerste overwinning als nieuwe trainer van Queens Park Rangers. Ook tegen Ipswich Town ging Hasselbaink de boot in, waarbij hij zich ergerde aan zijn spelers.

"De manier waarop mijn spelers de laatste minuten van de wedstrijd benaderen moet veranderen", stelt de Nederlandse oud-voetballer van onder andere AZ, Chelsea en Atlético Madrid op de clubwebsite van Queens Park Rangers. "Dat zijn de minuten waarin je als speler je geld moet verdienen. Dan moet je voor elkaar strijden en samen spelen, niet de handdoek in de ring werpen. We moeten dit op orde zien te krijgen in de aanloop naar de volgende wedstrijden. Als dat lukt, ben ik ervan overtuigd dat we beter zullen gaan spelen. Want ik geloof in deze groep."

Hasselbaink debuteerde met drie gelijke spelen in de Championship en staat inmiddels veertiende met zijn club, acht punten verwijderd van de plek die recht geeft op promotievoetbal. Ondanks de achterstand en het gebrek aan een driepunter, is Hasselbaink wel gewoon tevreden bij zijn nieuwe werkgever.

"Ik ben zeer tevreden wat de groep me tot nu toe heeft laten zien, maar we moeten het vol zien te houden tot het laatste fluitsignaal." Hasselbaink maakte in Engeland naam bij Burton Albion, waarmee hij promoveerde naar de League One en daar meteen aan kop kwam te staan. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner