09.01.2016 15:25

McClaren probeert nieuw systeem in FA Cup

Newcastle United-trainer Steve McClaren is aan het coachen tijdens het competitieduel Newcastle United - Southampton. (09-08-2015)
Newcastle United-trainer Steve McClaren is aan het coachen tijdens het competitieduel Newcastle United - Southampton. (09-08-2015)

Newcastle United gaat het in het uitduel met Watford FC over een andere boeg gooien. Steve McClaren gaat een elftal in 3-5-2-formatie het veld op sturen in een poging de vierde ronde van de FA Cup te bereiken, terwijl de thuisploeg smaakmaker Odion Ighalo op de bank laat.

Newcastle presteert ver ondermaats in de Premier League, met een huidige achttiende plaats. In de laatste wedstrijd tegen Arsenal hanteerde het nog een 4-4-2 systeem, destijds liep dat uit op een 1-0 nederlaag. McClaren kiest zaterdagmiddag voor een 3-5-2, met een centrum bestaande uit Chancel Mbemba, Fabio Coloccini en Paul Dummett. Daryl Janmaat en Kevin Mbabu bestrijken de flanken. Van de Nederlander weten we dat hij deze rol al eerder vertolkt heeft; op het WK 2014 bracht hij dit tot een goed einde. Georgino Wijnaldum staat op papier als linkercentrale middenvelder opgesteld, terwijl het spitsenduo uit Ayoze Pérez en Aleksandar Mitrović.

Bij Watford zien we eveneens een aantal aanpassingen binnen het basiselftal. Quique Flores, de coach van The Hornets, besloot in tegenstelling tot zijn collega het alleen te houden bij persoonlijke wisselingen. Zo ontbreekt smaakmaker Ighalo, die in de Premier League al goed was voor veertien doelpunten. Hij begint op de bank, met de belg Mamadou Oularé als zijn vervanger. Tevens mag Steven Berghuis zijn opwachting maken voor Watford. Zijn eerste basisplek gaat ten koste van Almen Abdi. Verder staat Adlène Guédioura  in de basis in plaats van Étienne Capoue. De rest van de opstelling die tegen Manchester City werd gebruikt blijft intact.

De wedstrijd is vanaf 16:00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner