09.01.2016 17:56

Sterk Arsenal kegelt Sunderland uit FA Cup

Joel Campbell (r.) zorgt vlak na het openingsdoelpunt van Jeremain Lens voor de 1-1 in het FA Cup-duel tussen Arsenal en Sunderland. Hij krijgt de complimenten van ploeggenoot Calum Chambers (l.). (09-01-2016)

Arsenal heeft zich ten koste van Sunderland weten te plaatsen voor de vierde ronde van de FA Cup. De regerend bekerhouder kwam zaterdag nog wel op achterstand door een treffer van Jeremain Lens, maar Joel Campbell, Aaron Ramsey en Olivier Giroud maakten dit ruimschoots goed (3-1).

In de eerste helft maakte Lens een uitstekende indruk bij Sunderland. De Nederlandse aanvaller wist na ruim een kwartier gepruts van Laurent Koscielny af te straffen door de bal van diens voet te plukken en hard in de korte hoek binnen te schieten (0-1). Negen minuten konden de bezoekers genieten van de voorsprong, want in de 26e minuut wist Campbell een voorzet van Theo Walcott te promoveren tot de 1-1.

Vervolgens was de overhand voor Arsenal, maar dat werd voor de rust nog niet uitgedrukt in doelpunten. Tegelijkertijd moesten de Gunners rekening houden met de gevaarlijke tegenstoten van de bezoekers. In de tweede helft raakten beide ploegen binnen een kort tijdsbestek het aluminium. Eerst was het Alex Oxlade-Chamberlain die met zijn rechtervoet op de paal schoot en even later kopte Steven Fletcher namens Sunderland op de lat.

Met de inbreng van Ramsey en Mikel Arteta poogde Wenger het verzet van Sunderland te breken en dat lukte. Binnen vijf minuten na zijn wissel wist Ramsey de 2-1 op het scorebord te zetten. De Welshman tikte goed binnen na een fraaie actie van Héctor Bellerín. Niet veel later stoomde de Spanjaard wederom op op de rechterflank, waarna hij Giroud bediende. De Fransman wist wel raad met het buitenkansje en besliste de wedstrijd (3-1).

Door de zege gaat Arsenal, dat in 2014 en 2015 de FA Cup won, door naar de vierde ronde van de Engelse beker.

Door: Joey Knobben