10.01.2016 09:35

Van Gaal in de wolken met reddende Memphis

Manchester United voorkwam zaterdagavond een nieuwe blamage door Memphis Depay. De aanvaller verdiende in de blessuretijd een strafschop tegen derdeklasser Sheffield United, waardoor de ploeg van trainer Louis van Gaal doorbekert in de FA Cup.

"Of we door het oog van de naald gekropen zijn? Nee hoor, dat vind ik niet", begon Van Gaal zijn verhaal. "Mensen vergeten voor het gemak dat het heel moeilijk is om te voetballen tegen een ploeg die met tien of elf spelers verdedigt."

"Natuurlijk was ons tempo niet hoog genoeg voor rust. Mijn spelers moeten leren wanneer ze een bepaalde pass moeten geven om het spel te versnellen. Dan ontstaan de gaten in hun defensie. Maar het is makkelijker om te verdedigen dan om aan te vallen."

"Hoeveel kansen heeft Sheffield nou gecreëerd?", ging de Nederlander verder. "Daar hoor ik helemaal niemand wat over zeggen. Natuurlijk moet het spel van mijn ploeg beter, dat zie ik ook. Maar het belangrijkste is dat we een ronde verder zijn. Dat heb ik ook tegen mijn jongens gezegd."

De coach was wel ontevreden over het spel van rechtsbuiten Juan Mata, die het veld niet breed genoeg hield. "Ik had Mata gevraagd om zo te spelen, maar hij stond er nooit. Dan moet Darmian (rechtsback, red.) als rechtsbuiten opkomen en dat probeerde hij ook, maar het is niet zijn specialiteit. Daarom wisselde ik", doelde hij tegenover De Telegraaf op de gouden ingreep door Memphis erin te zetten. "Dat het dan een actie is van Memphis die de beslissende strafschop opleverde, maakt me erg bij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner