10.01.2016 20:18

Hiddink wil talenten inpassen bij Chelsea FC

Guus Hiddink liet Ruben Loftus-Cheek in het FA Cup-duel met Scunthorpe invallen en het jonge talent drukte direct zijn stempel door de 2-0 te maken. De Nederlandse coach wil jonge talenten vaker de kans geven.

Zo kregen ook Bertrand Traoré en Kenedy speelminuten van Hiddink."Dat wil ik vaker gaan doen. Nu ik hier een aantal weken bezig ben, ken ik de talenten goed. Ik ben niet bang om ze te brengen. Als je een jeugdopleiding hebt, dan moet je ook jonge spelers de kans geven", zegt hij na afloop van het gewonnen duel. Hiddink was onder de indruk van de invalbeurt van Loftus-Cheek. "Ik dacht dat hij 22 of 23 was toen ik hier arriveerde, maar hij bleek pas negentien te zijn."

In het duel met Scunthorpe wist Diego Costa opnieuw het net te vinden. Het lijkt erop dat de Spanjaard zijn vorm weer heeft teruggevonden. "Diego Costa focust zich nu op zijn kwaliteiten", legt Hiddink uit. "Ik heb hem gezegd dat hij zich niet moet laten provoceren, maar dat hij zijn energie moet steken in de dingen waar hij goed in is." In de laatste drie wedstrijden die Costa speelde wist hij vier keer te scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner