11.01.2016 20:46

Geen zware loting voor topclubs in de FA Cup

Joel Campbell (r.) zorgt vlak na het openingsdoelpunt van Jeremain Lens voor de 1-1 in het FA Cup-duel tussen Arsenal en Sunderland. Hij krijgt de complimenten van ploeggenoot Calum Chambers (l.). (09-01-2016)
Joel Campbell (r.) zorgt vlak na het openingsdoelpunt van Jeremain Lens voor de 1-1 in het FA Cup-duel tussen Arsenal en Sunderland. Hij krijgt de complimenten van ploeggenoot Calum Chambers (l.). (09-01-2016)

De loting van de vierde ronde in de FA Cup heeft geen bijzondere affiches opgeleverd. Topclubs treffen voornamelijk lager geklasseerde teams. Alleen Liverpool heeft echt pech als het de vierde ronde weet te bereiken. De club moet nog een wedstrijd in de derde ronde van het toernooi afwerken, maar treft in de volgende ronde mogelijk West Ham United.

Zoals al jaren gebruikelijk is in de FA Cup, wordt er bij een gelijkspel een beslissingswedstrijd gespeeld. Clubs als Tottenham Hotspur, Leicester City, Aston Villa en Liverpool staan momenteel in deze situatie, waardoor de volledige loting nog niet weergegeven kan worden. Liverpool moet zich bijvoorbeeld nog ontdoen van Exeter City, voordat het zich definitief in de vierde ronde mag melden.

West Ham United is dan de volgende tegenstander van de formatie van Jürgen Klopp. De Hammers maakten geen goede indruk in de derde ronde, maar staan in de Premier League wel zesde. Titelverdediger Arsenal werd maandagavond gekoppeld aan Burnley, dat vorig seizoen degradeerde uit het hoogste voetbalniveau in Engeland en momenteel vijfde staat in de Championship.

Chelsea speelt tegen de winnaar van het duel MK Dons - Northampton Town, terwijl Manchester City mogelijk Premier League-hekkensluiter Aston Villa treft. De ploeg in nood moet dan wel winnen van Wycombe Wanderers. Manchester United ontsnapte in de derde ronde van de FA Cup en speelt nu tegen Derby County, dat meedoet om het kampioenschap in de Championship.

De laatste twee topclubs in de FA Cup zijn Tottenham Hotspur en Leicester City. De twee ploegen uit de top vijf spelen tegen elkaar in de derde ronde, waarbij het eerste duel in een 2-2 gelijkspel eindigde. De uiteindelijke winnaar van het tweeluik wordt in de vierde ronde gekoppeld aan Colchester United, dat op het derde voetbalniveau van Engeland actief is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner