12.01.2016 21:51

Luiz Adriano mag nu alweer weg bij AC Milan

Het avontuur van Luiz Adriano bij AC Milan blijft beperkt tot enkele maanden. De Braziliaanse spits kan geen indruk maken in de Serie A en is inmiddels aan het onderhandelen met een nieuwe werkgever. AC Milan betaalde afgelopen zomer acht miljoen euro aan Shakhtar Donetsk om de aanvalsleider los te weken.

Luiz Adriano kwam in de eerste seizoenshelft tot achttien competitiewedstrijden, maar scoorde slechts drie keer voor AC Milan. De Braziliaanse spits is nu buiten de wedstrijdselectie van de Milanezen gelaten, om zodoende een transfer af te kunnen ronden. Luiz Adriano beschikt nog over een contract tot medio 2020, maar gaat dit dus niet uitdienen.

De viervoudig international van Brazilië maakte jarenlang indruk bij Shakhtar Donetsk, onder andere door vorig seizoen in twee achtereenvolgende Champions League-wedstrijden een hattrick te scoren. Dit lukte voor Luiz Adriano nog nooit iemand. Met twintig doelpunten in 41 Champions League-duels kan de Zuid-Amerikaan sowieso goede cijfers overleggen op het hoogste voetbalniveau van Europa.

Wie de volgende werkgever van Luiz Adriano wordt is nog niet bekend. De geruchten gaan dat de Braziliaan voor een lucratief avontuur in China gaat. AC Milan heeft met Carlos Bacca en Mario Balotelli nog twee spitsen bij het eerste elftal, alhoewel laatstgenoemde dit seizoen nog nauwelijks in actie kwam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner