05.11.2014 23:48

Luiz Adriano schrijft historie

Niet Lionel Messi of Cristiano Ronaldo, maar Luiz Adriano is momenteel de blikvanger in de Champions League. De Braziliaanse aanvaller van Shakhtar Donetsk schreef woensdag historie in de groepswedstrijd tegen BATE Borisov (5-0). Net als twee weken geleden in Wit-Rusland maakte Luiz Adriano een perfecte hattrick, drie doelpunten op rij in één helft.

De 27-jarige aanvaller scoorde in de uitwedstrijd in totaal liefst vijf keer. Luiz Adriano deed dat woensdag in Oekraïne nog eens dunnetjes over. Hij maakte in de 58e minuut uit een strafschop de 3-0 en was vervolgens nog twee keer trefzeker. Luiz Adriano is de eerste voetballer die twee 'hattricks' op rij maakt in de Champions League en bovendien de eerste die dat presteert tegen dezelfde tegenstander. De Braziliaan staat na vier wedstrijden al op negen doelpunten in de Champions League. Ook dat is een record.