15.01.2016 20:11

Cardiff City haakt af voor Weghorst na ban

Er zijn genoeg transfers om bijzondere redenen afgeketst, maar Cardiff City maakt het zeer bont. De club uit Wales toonde concrete interesse in Wout Weghorst van Heracles Almelo, maar heeft een transferban gekregen voor deze periode. Cardiff City heeft de regels rondom Financial Fair Play overtreden en mag daardoor niet meer de transfermarkt op in januari.

Dit meldt de club zelf via de officiële kanalen. Het overtreden van de financiële regels van de FIFA betekent maar één ding: Cardiff City heeft meer geld uitgegeven dan dat er binnen kwam. Sinds enkele jaren treedt de FIFA veel strenger op bij financieel wanbeleid en daar is de formatie uit de Championship nu dus de dupe van.

Ook Heracles Almelo is met een omweg de dupe van het beleid bij Cardiff City, aangezien een transfer van Weghorst naar de Engelse competitie nu definitief niet doorgaat. De onderhandelingen verliepen al erg stroef, maar er werd in de media al melding gemaakt van een akkoord tussen de Eredivisionist en Cardiff City.

Weghorst staat overigens in de basisopstelling tijdens de wedstrijd FC Twente - Heracles Almelo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner