15.01.2016 20:42

Loovens verdient nieuw contract bij Sheffield

Glenn Loovens hoeft zich geen zorgen meer te maken over zijn aflopende contract bij Sheffield Wednesday. De verdediger, die in Nederland voor Feyenoord, Excelsior en De Graafschap speelde, plakt twee jaar aan zijn periode in Engeland vast. Hij staat hierdoor nu tot medio 2018 onder contract bij de club. 

Loovens bleef tot 2005 in Nederland, waarna zijn buitenlandse avontuur begon. Cardiff City was de eerste werkgever buiten zijn geboorteland die hem een contract aanbood, maar bij Celtic groeide Loovens uit tot een bekende naam uit Nederland. Van 2008 tot en met 2012 speelde de mandekker voor de Schotse recordkampioen, waarna hij naar Spanje vertrok om voor Real Zaragoza te voetballen.

Ondanks het feit dat Loovens 21 wedstrijden speelde voor de Spaanse formatie, werd in de zomer van 2013 zijn contract ontbonden. Een paar maanden later sloeg Sheffield Wednesday toe. De 32-jarige verdediger staat op een kleine vierhonderd clubwedstrijden in zijn carrière. Sheffield Wednesday verlengde overigens ook met Sam Hutchinson, die nog een hele korte periode bij Vitesse voetbalde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner