04.02.2016 19:28

Twee duels schorsing voor harde kern Lazio

Lazio is gestraft door de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond. De Romeinse club zouden zich racistische geuit hebben tijdens de wedstrijd tegen koploper Napoli en moet nu voor twee wedstrijden de tribune sluiten waar de harde kern zit.

De tuchtcommissie heeft snel gereageerd, want een dag na deze gebeurtenissen was de uitspraak al. Naast het sluiten van de tribune moet Lazio ook een boete van €50.000 betalen. Lazio had nog een voorwaardelijke straf van een duel staan. In 2015 gingen de supporters ook in de fout.

Scheidsrechter Massimiliano Irrati legde het spel tijdens de wedstrijd Lazio - Napoli enkele minuten stil omdat de supporters de Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly van Napoli racistisch bejegenden. De verdediger liet zich niet gek maken en gaf na de wedstrijd zelfs zijn shirt weg aan een jongetje in het publiek.

Op Instagram reageerde Koulibaly bijzonder rustig na alle gebeurtenissen. "Ik wil iedereen bedanken voor alle boodschappen van solidariteit. In het bijzonder de scheidsrechter voor zijn moed", gaf de verdediger aan die verder sprak van 'lelijke liederen'.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner