09.02.2016 21:05

Werder verrast Leverkusen na rode kaart

Werder Bremen heeft dinsdag de halve finales van het Duitse bekertoernooi bereikt. De nummer zestien van de Bundesliga won het uitduel met Bayer Leverkusen (3-1), de huidige nummer vijf van de ranglijst.

Javier Hernández schoot Leverkusen vanaf de strafschopstip nog wel op voorsprong (1-0). Santiago Garcia tekende voor de gelijkmaker van Werder Bremen en vervolgens vergrootte Wendell de problemen bij de thuisploeg. De Braziliaan veroorzaakte in de slotfase van de eerste helft niet alleen een strafschop. Hij moest bovendien met een rode kaart vertrekken. Claudio Pizarro, één van de routiniers bij Werder, maakte vanaf elf meter geen fout: 1-2.

Omdat de gelijkmaker uitbleef, moest Bayer Leverkusen met een man minder steeds meer risico nemen. Florian Grillitsch sloeg in de 82e minuut nogmaals toe namens de bezoekers en besliste zo de kwartfinale definitief.