10.02.2016 14:01

Trainer Verbeek neemt VVSB als voorbeeld

Gertjan Verbeek neemt woensdagavond een voorbeeld aan VVSB. De club uit Noordwijkerhout versloeg onlangs FC Den Bosch in de kwartfinale van de KNVB beker. Verbeek neemt het woensdagavond met VfL Bochum op tegen Bayern München.

"Het verleden wijst uit dat er met name in de beker altijd uitzonderingen zijn", aldus Verbeek tegenover De Telegraaf. "Neem bijvoorbeeld de amateurs van VVSB, die vorige week ten koste van FC Den Bosch de halve finale bereikten. De spelers van Bayern zijn ook maar mensen. Als het moeilijk gaat, worden ze onrustig. Daar zijn wij bij. We kunnen een heel onaangename tegenstander zijn."

"Richting dit soort wedstrijden hoef je ze niet scherp te houden", vervolgt Verbeek. "Dat gaat vanzelf. Daar zorgt de omgeving voor. Daar doen jullie (de media, red.) ook aan mee. Nu komen jullie in groten getale, normaal zitten hier drie man en een paardenkop. Dat merken de jongens ook. Tijdens het trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft kregen ze al mee dat er bij de kaartverkoop dubbeldikke rijen stonden tot het einde van de straat. Aan het einde van de ochtend was het al uitverkocht. Je moet er alleen voor zorgen dat ze niet bang worden om voor zo'n grote mensenschare af te gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner