19.02.2016 12:30

Van Duinen: "2. Bundesliga is keihard werken"

Mike van Duinen heeft zijn blik op de bal tijdens de wedstrijd Roda JC - FC Twente. (13-02-2016)
Mike van Duinen heeft zijn blik op de bal tijdens de wedstrijd Roda JC - FC Twente. (13-02-2016)

Mike van Duinen is blij dat hij na een half seizoen in de 2. Bundesliga tijdelijk in de Eredivisie speelt. De aanvaller, die door Roda JC wordt gehuurd van Fortuna Düsseldorf, zegt dat het niveau op het tweede Duitse niveau erg hoog ligt.

"Ik denk dat de mensen in Nederland de tweede niveau's in Duitsland en ook Engeland nog onderschatten. In de Tweede Bundesliga lopen alleen maar sterke jongens rond. Fysiek is het dus ontzettend zwaar en daarnaast ligt het tempo een stuk hoger dan in de Eredivisie. Het spel blijft op en neer golven. Het is gewoon keihard werken", legt Van Duinen tegenover De Telegraaf uit.

Van Duinen zegt dat Roda JC er snel bij was toen de club hoorde dat de spits weinig speeltijd kreeg bij Fortuna Düsseldorf. "Er vond een trainerswissel plaats en ik wilde voor mijn kansen gaan bij Fortuna Düsseldorf. Uiteindelijk bleef mijn situatie onveranderd. Ik ben blij dat Roda geduld heeft gehad, waardoor ik nu weer wekelijks kan spelen en hopelijk volgend seizoen mijn kans kan pakken in Duitsland."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner