19.02.2016 14:59

El Khayati droomt van de Premier League

De Nederlandse speler applaudisseert naar het publiek na afloop van de wedstrijd tegen Fulham. (13.02.2016)
De Nederlandse speler applaudisseert naar het publiek na afloop van de wedstrijd tegen Fulham. (13.02.2016)

Het kan snel gaan in de voetballerij, iets wat Nasser El Khayati zal bevestigen. Nog geen twee jaar geleden speelde hij nog bij Kozakken Boys als amateur. De Nederlandse trainer Jerrel Hasselbaink haalde hem naar Burton Albion en nam El Khayati van die club over toen hij trainer werd van Queens Park Rangers. De droom van de vleugelaanvaller om in de Premier League is hiermee nog niet vervlogen.

"Ik dacht: 'Waar ben ik nu mee bezig?' Zo verschrikkelijk veel van het spelletje houden en dan op je 25ste werkloos thuis zitten. Bij de amateurs hervond ik het plezier. Met de steun van mijn familie ook", vertelt El Khayati tegenover Voetbal International. Door zijn goede spel transfereerde hij naar Burton Albion en maakte later zelfs de stap naar QPR, iets waarvoor hij zijn trainer enorm dankbaar is.

"Hasselbaink heeft voor mij nieuwe deuren geopend. Hij is een heel goede trainer die in mij gelooft en zowel op als buiten het veld met me bezig is. Dat duwtje heb je soms nodig. Toen ik in de haven werkte, kon ik dat moeilijk geloven. Ik was ervan overtuigd dat ik bij elke Nederlandse club meekon, dat heb ik altijd gehad, maar op een bepaald moment moet je ook de realiteit onder ogen zien."

Hoewel er steeds meer dromen uitkomen voor El Khayati is hij niet bang om zijn lat te verleggen. "Ik breek op late leeftijd door, dat klopt, maar ik wil meer. Dat is ook wat ik gelijk heb gezegd toen ik vorige maand bij QPR tekende: Mijn doel is nu de Premier League, ik ben nog niet tevreden. Wat dat betreft is Jamie Vardy een mooi voorbeeld. Die heeft nog in een fabriek gewerkt en is nu op zijn 29ste de topscorer van de Premier League. Ik heb dus nog twee jaar, haha."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner