19.02.2016 19:15

Dertien fitte eerst elftal-spelers voor City

Manchester City is een van de rijkste clubs van Engeland en heeft tientallen spelers op de loonlijst staan, maar toch kampt trainer Manuel Pellegrini naar eigen zeggen met grote personele problemen. "We hebben slechts dertien spelers beschikbaar voor zondag", zei de Chileen, die dan met de 'Citizens' in de FA Cup tegen Chelsea speelt.

De hoofdmacht van Manchester City telt een hoop geblesseerden, onder wie Kevin De Bruyne, Samir Nasri en Wilfried Bony. Met het oog op de naderende ontmoeting met Dinamo Kiev in de Champions League, volgende week woensdag in Oekraïne, doet Pellegrini daarom zondag tegen Chelsea een beroep op een aantal talenten uit de beloften. "Ik probeer altijd het sterkst mogelijk team te maken. Maar de Champions League is toch wel ons hoofddoel."

Guus Hiddink verdedigt een ongeslagen status in de FA Cup. Tijdens zijn eerste periode als interim-manager leidde hij Chelsea in 2009 naar winst van de Engelse beker. "We nemen de FA Cup daarom ook nu weer heel serieus", zei Hiddink. "Het zou fantastisch zijn om deze prijs opnieuw te winnen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner