19.02.2016 21:10

Verbeek na nieuw contract: "Prettig werken"

Gertjan Verbeek heeft een nieuw contract bij VfL Bochum getekend en daarbij heeft de club op het tweede voetbalniveau van Duitsland enkele beloftes gemaakt. Verbeek krijgt meer te besteden, terwijl ook de faciliteiten beter worden.

"Er wordt budget vrijgemaakt om de faciliteiten te verbeteren en het spelersbudget wordt hoger. Alles bij elkaar genomen heb ik daarom besloten te blijven.", licht de Nederlandse oud-trainer van onder andere AZ en sc Heerenveen toe in gesprek met Voetbal International. Verbeek verlengde zijn contract met twee jaar, tot medio 2018.

"Al in oktober kwam Bochum bij mij om te zeggen dat ze wilden verlengen, maar dat vond ik veel te vroeg. In januari zijn we toch gaan praten, onder andere op het trainingskamp, en hebben we de afspraak gemaakt dat we er eind januari zouden proberen uit te komen." Deze deadline werd uiteindelijk niet gehaald, maar de bedoeling was duidelijk. "We hebben eind januari wel de intentie uitgesproken dat we met elkaar door wilden."

"De club wilde duidelijkheid vanwege de aflopende contracten van enkele spelers en het halen van nieuwe spelers, dat snapte ik ook. Maar je hebt het ook over andere zaken. Wat als er toch een club concreet komt, kan ik dan weg? Daar zijn afspraken over gemaakt met Bochum, zoals er ook afspraken gemaakt zijn over het moment dat de club mij bijvoorbeeld wil ontslaan", kijkt Verbeek terug op de onderhandelingen.

De Nederlander staat momenteel vijfde met VfL Bochum, waardoor promotie naar de Bundesliga niet ondenkbaar is. In Duitsland promoveren de eerste twee ploegen rechtstreeks, terwijl de nummer drie in de play-offs speelt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner