05.03.2016 17:59

Chelsea geeft voorsprong weg tegen Stoke

Chelsea heeft zaterdag een grote kans laten liggen om een flinke stap te zetten op de ranglijst in de Engelse Premier League. De ploeg van trainer Guus Hiddink gaf in de slotfase een voorsprong weg tegen directe concurrent Stoke City: 1-1.

Stoke City kreeg in de openingsfase op Stamford Bridge goede kansen, onder andere via Ibrahim Afellay, maar het openingsdoelpunt viel aan de andere kant. Bertrand Traoré (ex-Vitesse) beloonde zijn basisplaats met een mooie goal. Ook in het vervolg van de wedstrijd deed Stoke niet onder voor de Engelse landskampioen. Mame Biram Diouf zorgde vijf minuten voor het eind van de reguliere speeltijd voor de verdiende gelijkmaker, nadat een voorzet was weggebokst door keeper Thibaut Courtois van Chelsea.

Chelsea blijft door het gelijkspel op de tiende plaats staan in de Engelse competitie.

Aguëro

Manchester City profiteerde van het het gelijkspel tussen Arsenal en Tottenham Hotspur eerder op zaterdag door hekkensluiter Aston Villa te verslaan (4-0). Sergio Aguëro scoorde twee keer en een miste nog een penalty door tegen de lat te schieten. De ploeg van Manuel Pellegrini heeft door de zege nog maar twee punten minder dan Arsenal, de nummer drie op de ranglijst.

Newcastle United wist niet te winnen van Bournemouth. Met Georginio Wijnaldum en Darryl Janmaat in de basis eindigde de ontmoeting op St. James’ Park met 1-3 in het voordeel van de bezoekers. Leroy Fer was nuttig voor zijn club, Swansea City. De Nederlandse middenvelder gaf de assist aan Gylfi Sigurdsson voor de enige treffer in het duel met Norwich City (1-0).

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner