13.03.2016 17:06

Titelverdediger Arsenal vliegt uit FA Cup

Arsenal gaat niet op voor de derde achtereenvolgende winst van de FA Cup. De formatie uit Londen strandde zondagmiddag in de kwartfinale, nadat een eindsprint tegen Watford te laat op gang kwam. Het werd 2-1 voor de formatie van Nathan Aké.

Arsenal won de vorige twee seizoenen de FA Cup en had een flinke winstreeks in het bekertoernooi. Deze maand ging de ploeg al bijna de mist in tegen Hull City, maar de returnwedstrijd werd wel simpel gewonnen. Tegen Watford ging het echter mis.

Odion Ighalo mocht kort na rust wegdraaien in de zestien en schoot al vallend de openingstreffer tegen de touwen. Arsenal kwam pas echt in de problemen na de 2-0 van Adlène Guédioura, die na ruim een uur spelen kiezelhard raak schoot van buiten de zestien. Vlak voor tijd maakte Danny Welbeck de aansluitingstreffer, maar deze kwam te laat voor de Gunners. Welbeck was nog wel ontzettend dicht bij de gelijkmaker, maar uit de draai miste de Engelsman het doel.

Zodoende staat Watford samen met Crystal Palace en Everton in de halve finale van de FA Cup. Manchester United en West Ham United maken zondag uit wie zich als laatste ploeg bij de vier overgebleven teams voegt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner