24.03.2016 11:35

'Leeds wil stunten met komst Cannavaro'

Leeds United hoopt het seizoen af te maken met Fabio Cannavaro. De club was in het verleden succesvol op het hoogste Engelse niveau, maar speelt inmiddels al een aantal jaar in de Engelse Championship.

Leeds United, dat dolgraag wil terugkeren naar de Premier League, is wederom bezig aan een teleurstellend seizoen. The Peacocks staan na 37 competitiewedstrijden met 47 punten op een teleurstellende dertiende plaats. Plek drie tot en met zes geeft in de Championship recht op play-offs om promotie, maar Leeds United heeft een achterstand van vijftien punten op nummer zes Sheffield Wednesday. 

Leeds United-trainer Steve Evans staat daardoor onder druk en volgens Gazzetta dello Sport wordt de huidige manager van Leeds United op korte termijn vervangen door Cannavaro. Leeds United zou volgens het Italiaanse medium inmiddels al een aantal gesprekken hebben gevoerd met Cannavaro. De oud-verdediger, die in 2006 wereldkampioen werd met Italië, heeft niet bijster veel ervaring als trainer. Tussen 2014 en 2015 was hij coach van het Chinese Guangzhou Evergrande, terwijl hij vanaf oktober 2015 tot februari 2016 actief was als trainer van Al Nassr uit Saoedi-Arabië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner