26.03.2016 10:54

Ola John is klaar voor een nieuwe uitdaging

Ola John (r.) staat onder druk van Ivanildo tijdens de competitiewedstrijd tussen SL Benfica en Académica de Coimbra. (11-04-2015)
Ola John (r.) staat onder druk van Ivanildo tijdens de competitiewedstrijd tussen SL Benfica en Académica de Coimbra. (11-04-2015)

Nadat zijn carrière op een laag pitje kwam te staan bij SL Benfica en Hamburger SV, heeft Ola John zijn voetbalbenen weer gevonden bij het Engelse Reading. Hij beschikt echter nog over een contract in Portugal, maar is naar eigen zeggen toe aan wat nieuws.

"Iets anders zou wel goed zijn voor mij, denk ik. Ik heb een tijdje bij Benfica gespeeld en ik kijk nu wel uit naar een nieuw avontuur. We wachten af wat er in de zomer gebeurt", steekt John van wal in gesprek met de NOS. De flankspeler verkaste in 2012 van FC Twente naar SL Benfica, maar achteraf gesproken denkt John dat de stap naar het buitenland te vroeg was.

"Als ik het kon terugdraaien, had ik het misschien wel anders gedaan." FC Twente kon echter verdienen aan John en hield een transfer allesbehalve tegen. "Ze wilden mij daar weg hebben. Niet dat ze me weggepest hebben hoor, maar anders was ik misschien wel gebleven. En bij Benfica speelde ik het eerste jaar bijna alles. Van de finale van de Europa League tot wedstrijden in de Champions League tegen Barcelona in Camp Nou. Dus, tja, zeg het maar.."

"Nu ik terugkijk, had ik misschien andere keuzes moeten maken. Eerst naar Ajax of PSV? Ja, bijvoorbeeld." Van een stap naar Ajax kwam het bijna alsnog, maar SL Benfica en Ajax werden het niet eens over een huurconstructie. "Ik wilde zelf heel graag, maar de clubs kwamen er niet uit. Daar baalde ik wel van, ja. Misschien was ik dan wel topscorer van de Eredivisie geworden. Maar uiteindelijk weet je dat nooit."

John staat na zijn jaar in Engeland nog één seizoen onder contract bij SL Benfica. De Portugezen moeten dus volgend seizoen verkopen als ze nog willen verdienen aan de Nederlander.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner