14.04.2016 15:30

Van Gaal: "Prijs voor mij niet belangrijk"

Manchester United is nog altijd in de race voor de FA Cup. The Red Devils staan inmiddels in de halve finale. Volgens manager Louis van Gaal is het voor hem niet belangrijk om een prijs te pakken, maar wel voor de club. 

Woensdagavond ging Manchester United ten koste van West Ham United door in de FA Cup. Van Gaal was zeer te spreken over het optreden van zijn ploeg. "We speelden defensief heel erg goed en gaven weinig weg. Ik denk dat we het al veel eerder hadden kunnen afmaken. In de laatste vijf minuten was het daarna nog heel spannend. Dat is ook het mooie aan de FA Cup."

De 18-jarige Marcus Rashford schoot Manchester United op schitterende wijze op voorsprong. "Ik zat er goed voor, dus ik dacht al bij mijzelf dat Rashford moest gaan schieten. Hij deed het ook, maar dat is heel veel lastiger", aldus Van Gaal voor de camera van de BBC.

Ook doelman David de Gea nam een hoofdrol op zich, door met spectaculaire reddingen zijn ploeg op de been te houden. Volgens zijn trainer is de Spanjaard één van de beste keepers ter wereld. "Hij was heel goed en daarom is hij onze doelman. Hij is één van de beste keepers die je je kan voorstellen en ik ben ontzettend blij met hem."

Door de overwinning is de ploeg van Louis van Gaal nog altijd in de race om de FA Cup te winnen. Een prijs pakken lijkt de laatste mogelijkheid om het seizoen van Van Gaal te redden, maar de Nederlander zelf ontkent dat. "Voor mij is het niet belangrijk. Wel voor de club, voor de spelers, voor het team. Ik ben heel blij, maar voor de club is het vooral heel belangrijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner