22.04.2016 13:39

Blind klaar voor bekerkraker tegen Everton

Daley Blind is zijn landgenoot Georgino Wijnaldum te snel af. Manchester United is met Blind op bezoek bij het Newcastle United van Wijnaldum. (12-01-2016)
Daley Blind is zijn landgenoot Georgino Wijnaldum te snel af. Manchester United is met Blind op bezoek bij het Newcastle United van Wijnaldum. (12-01-2016)

Manchester United speelt zaterdag de halve finale van de FA Cup tegen Everton. Daley Blind zegt dat hij met zijn team klaar is voor de halve eindstrijd. "We moeten laten zien dat wij willen winnen. Alles geven om ons te plaatsen voor die finale."

De Nederlander kijkt op de officiële clubwebsite vooruit naar het duel tegen Everton. Zijn directe tegenstander is dan de spits Romelu Lukaku. Een moeilijke tegenstander erkent de Nederlander: "Lukaku is één van de beste spitsen in de Premier League. Hij heeft een groot talent om doelpunten te scoren." Enkele weken geleden stonden Everton en Manchester United ook tegenover elkaar, alleen dan in de Premier League. Met 1-0 waren de mannen van Louis van Gaal in eigen huis te sterk. "Ik was erg tevreden met mijn optreden tegen Everton en met het resultaat, maar ik heb het niet alleen gedaan. Het was een teamprestatie en bovendien een belangrijke overwinning voor ons."

Dit seizoen maken de jonge talenten het verschil bij Manchester United. Van wie landgenoot Timothy Fosu-Mensah er één van is. Blind is onder de indruk van zijn teamgenoot: "Tim is een groot talent en hij komt ook uit Nederland, dus ik praat veel met hem. We zaten in dezelfde jeugdopleiding en dat zal hem nog meer helpen. Ik ben blij voor hem dat hij het zo goed doet. In iedere wedstrijd geeft hij alles en hij gaat nog veel meer laten zien. Hij moet zo door blijven gaan en wij gaan hem helpen. Ik vind het echt mooi voor hem."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner