23.04.2016 09:53

Aké hoopt op 'droomfinale' tegen Van Gaal

Nathan Aké heeft balbezit tijdens het competitieduel Leicester City - Watford. (07-11-2015)
Nathan Aké heeft balbezit tijdens het competitieduel Leicester City - Watford. (07-11-2015)

Nathan Aké bereidt zich met Watford voor op de halve finale van de FA Cup tegen Crystal Palace van aankomende zondag. In de finale van het prestigieuze toernooi kan Watford het opnemen tegen Manchester United, een droomfinale volgens Aké.

"Dit is een belangrijke wedstrijd", doelt de linksback van Watford tegen het Algemeen Dagblad op de wedstrijd tegen Crystal Palace. "Het is ons gelukt om ons als promovendus veilig te spelen in de Premier League. Als geweldig extraatje lonkt de finale om de FA Cup. We hebben in de kwartfinale Arsenal uitgeschakeld, nu moeten we Crystal Palace pakken."

De verdediger verruilde in 2011 de jeugdopleiding van Feyenoord voor die van Chelsea. Daar heeft Aké nog altijd geen spijt van. "Chelsea liet mij drie keer in vier jaar tijd een nieuw contract tekenen. Mijn laatste contract liep nog drie jaar door, maar ze braken het alweer open tot 2020. Daar spreekt toch vertrouwen uit?"

De vleugelverdediger moest wel wennen aan het tempo in de Premier League. "De eerste wedstrijden was ik in de rust zó moe, dat ik mij afvroeg hoe ik het einde moest halen. Maar het went snel, tegen Liverpool maakte ik mijn eerste doelpunt. En hopelijk speel ik straks nog de finale om de FA Cup. Tegen Manchester United? Dat zou een droomfinale zijn, maar zover is het nog niet."

Begin dit seizoen vertrokken een heleboel spelers van Chelsea op huurbasis. Aké kon ook naar de Eredivisie. "Ik wilde graag in Engeland blijven. Als je in de Eredivisie slaagt, is er toch altijd de twijfel of je het ook in de Premier League kan laten zien. Ik hou van het Engelse voetbal, van het tempo en de intensiteit. Bij Watford krijg ik veel speeltijd. Dit is een belangrijk seizoen in mijn loopbaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner