23.04.2016 12:28

Van Gaal ziet in Rashford voormalig Ajacied

Patrick Kluivert als toeschouwer bij het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona (30-09-2014)
Patrick Kluivert als toeschouwer bij het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona (30-09-2014)

Louis van Gaal ziet veel overeenkomsten tussen Marcus Rashford en Patrick Kluivert. "Rashford en Kluivert hebben dezelfde bouw. Kluivert was op die leeftijd qua spieren iets meer ontwikkeld, maar dat is een kwestie van tijd voor Rashford."

Niet alleen op fysiek gebied ziet Van Gaal vergelijkingen, ook qua sportieve prestaties. Beide aanvallers braken op jonge leeftijd door en scoorden al belangrijke doelpunten. "Wat Kluivert was tijdens mijn eerste jaren bij Ajax, is Rashford nu voor Manchester United", vervolgt de trainer tijdens de persconferentie voorafgaand aan de halve finale van het FA Cup-duel met Everton.

De trainer van Manchester United heeft zin in de wedstrijd met Everton, vooral vanwege de sfeer rondom de FA Cup. "In Nederland en Spanje wordt het winnen van de beker niet als heel belangrijk beschouwd", gaat de oefenmeester verder. "In Duitsland is de bekerfinale een groot evenement, ik hield van de manier waarop de Duitsers dat benaderen. En ik verwacht dat dit hier in Engeland nog veel groter gaat zijn."

Van Gaal merkt dat er een bekerkoorts ontstaat in Manchester. "De mensen op straat zijn er zo uitgelaten over. Je kan voelen dat de FA Cup voor de supporters fantastisch is. Maar we staan nu pas in de halve finale, en niet in de finale. Dus ik wil me richten op Everton; dat wordt moeilijk zat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner