24.04.2016 09:59

Carrick: "Succesvol seizoen bij winst FA Cup"

Michael Carrick verstuurt een pass in de wedstrijd West Bromwich Albion - Manchester United. (06-03-2016)
Michael Carrick verstuurt een pass in de wedstrijd West Bromwich Albion - Manchester United. (06-03-2016)

Manchester United-middenvelder Michael Carrick, die sinds 2006 onderdeel uitmaakt van de club, denkt dat het seizoen van zijn werkgever gewoon geslaagd is als de FA Cup wordt gewonnen. Manchester United staat in de finale na de winstpartij op Everton

"Je kunt zeggen wat je wil, maar de FA Cup is en blijft de FA Cup. We staan nu in de finale en daardoor maken we nog steeds kans op een prijs dit seizoen. We laten ons nu niet meeslepen door emoties. Het is een finale en daarin kan van alles gebeuren", stelt de veteraan, met een kleine zevenhonderd clubwedstrijden, waaronder vijftig in de FA Cup, achter zijn naam.

"Als je kijkt naar het huidige seizoen; als je nu de FA Cup wint, is het in een bepaald opzicht gewoon een succesvol seizoen voor ons." Manchester United speelt al enkele weken geen rol meer in de strijd om het kampioenschap in Engeland en werd twee keer uitgeschakeld in Europa. Het avontuur in de Champions League eindigde al in de groepsfase, terwijl Manchester United in de Europa League maar één ronde verder kwam.

De finale van de FA Cup wordt op 21 mei afgewerkt. Manchester United speelt tegen de winnaar van het duel tussen Crystal Palace en Watford.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner