24.04.2016 19:22

Man United treft Crystal Palace in finale

Crystal Palace zal het tegen Manchester United opnemen in de finale van de FA Cup. Op Wembley versloeg de ploeg van manager Alan Pardew Watford met 2-1. Connor Wickham kroonde zich tot matchwinner.

Watford begon zonder de oud-Eredivisionisten Heutelho Gomes, Nordin Amrabat en Steven Berghuis. Nathan Aké begon wel in de basis, op de linksachter positie. De wedstrijd was nog maar een paar minuten onderweg toen Bolasie de openingstreffer op het scorebord zette. De Congolees kon uit een hoekschop van Cabaye bij de tweede paal binnen koppen.

Na een slechte eerste helft, kwam de wedstrijd in de tweede helft los. Watford kwam na tien minuten in de tweede helft op gelijke hoogte. Aanvoerder Troy Deeney scoorde ook uit een hoekschop. Het duurde echter niet lang tot Palace weer op voorsprong kwam. Wickham kopte de bal achter doelman Pantilimon: 2-1.

Watford speelde in de slotfase vol op de aanval, maar wist de gelijkmaker niet meer te produceren. Crystal Palace is daardoor doorgedrongen tot de finale van de FA Cup, waarin het zal aantreden tegen Manchester United. Op zaterdag 21 mei vindt de finale plaats om Wembley.