06.05.2016 18:29

Juventus en Allegri ronden contractgesprek af

Na meerdere aankondigingen van gesprekken zijn Juventus en hoofdtrainer Massimiliano Allegri een contractverlenging overeengekomen. De kampioenenmaker verlengt zijn contract, dat tot 2017 liep, met één jaartje tot medio 2018.

Allegri streek in 2014 neer bij Juventus, nadat hij daarvoor AC Milan een kleine vier seizoenen onder zijn hoede had. Met de Oude Dame werd de in Livorno geboren oefenmeester twee keer achter elkaar kampioen. Daarnaast haalde hij vorig seizoen de finale van de Champions League met Juventus, daarin werd echter verloren van FC Barcelona. Dit seizoen strandde Juventus in de achtste finale van het kampioenenbal, halve finalist Bayern München was in het tweeluik met de Italianen te sterk.

Vorige maand liet Allegri al weten dat hij zeer tevreden was bij Juventus en dat er snel gesproken zou worden over zijn contract. De Italiaan werd aan het begin van 2016 nog gelinkt aan een mogelijk vertrek naar Chelsea, maar de Engelse club koos uiteindelijk voor landgenoot Antonio Conte, oud-trainer van Juventus. De club werd vorige maand voor de vijfde keer op rij landskampioen in de Serie A.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner