11.05.2016 22:52

Benteke brengt Liverpool in slotfase gelijk

Chelsea heeft de inhaalwedstrijd bij Liverpool woensdagavond met 1-1 gelijkgespeeld. Eden Hazard opende in de eerste helft de score, Christian Benteke maakte in blessuretijd gelijk op Anfield.

Liverpool, in de sterkst beschikbare formatie, had nog punten nodig om Europees voetbal voor volgend seizoen te bereiken. Het lukte de thuisploeg in een stroperige eerste helft echter niet om het spel echt op gang te helpen. Na ruim een half uur betaalde de thuisploeg daarvoor de rekening: de opgeleefde Hazard begon aan een prachtige run en schoot de bal buiten het bereik van Simon Mignolet in de hoek. Hazard bleef gedurende de eerste helft de dominante persoonlijkheid op het veld.

De formatie van Guus Hiddink kwam pas na een uur af en toe in serieuze problemen. Daniel Sturridge loste een schot dat met moeite tot hoekschop verwerkt werd door Asmir Begovic, die voor de zieke en jarige Thibaut Courtois inviel.  Kolo Touré kopte die corner doelwaarts, maar de Bosnische sluitpost ranselde de bal knap uit het doel. Wat Liverpool daarna ook probeerde, bijvoorbeeld het inbrengen van Christian Benteke, mocht niet baten.  In de slotfase miste invaller Sheyi Ojo met zijn eerste balcontact nog een grote kans en in de allerlaatste minuut had Pedro nog een grote kans op de counter, maar ditmaal had Mignolet wel een antwoord. In de slotfase gaf Ojo een voorzet die Begovic slecht verwerkte. Benteke maakte nog gelijk in een leeg doel.

Met de puntendeling blijft Chelsea negende. Liverpool blijft ook achtste en mag op de slotdag van het seizoen op bezoek bij West Bromwich Albion. Als de ploeg van Jürgen Klopp weet te winnen, moet het hopen op uitschuivers van anderen om nog Europa League-voetbal af te dwingen. Als die missie niet lukt, kan het over een week nog de Europa League proberen te winnen in de finale tegen Sevilla. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner