19.05.2016 15:55

Tuchel: "Wij kunnen ons seizoen bekronen"

Tuchel tijdens de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. (07-05-2016)
Tuchel tijdens de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. (07-05-2016)

Komend weekend staan de twee sterkste teams uit Duitsland tegenover elkaar. Bayern München en Borussia Dortmund nemen het tegen elkaar op in de DFB Pokal.

De trainers van beide elftallen, Pep Guardiola en Thomas Tuchel, bewonderen elkaar. Toen de eerstgenoemde FC Barcelona onder zijn hoede had, trainde Tuchel FC Augsburg en FSV Mainz 05. "Ik volgde de Bundesliga nog niet zo intensief in mijn tijd bij Barcelona, maar wat Tuchel met een relatief kleine club als Mainz heeft gedaan, is geweldig", zegt Guardiola op de DFB-site.

De trainer van Dortmund kent zijn Spaanse collega al langere tijd. "Het gestructureerde positiespel, het tempo, de combinaties. Je kunt alles leren van het voetbal als je naar die wedstrijden kijkt. Ik volgde Barcelona al in de tijd van Cruijff en Guardiola heeft in Camp Nou laten zien dat mooi voetbal en successen samengaan."

Dortmund draaide een sterk seizoen, maar het eindigde als tweede en het werd in de Europa League in de kwartfinale uitgeschakeld door Liverpool. Zaterdag is er een kans om het goede seizoen te bekronen met een prijs. "Maakt een nederlaag tegen Bayern in de finale ons seizoen minder goed? Dat denk ik niet. Het gaat om één wedstrijd, maar wij kunnen ons seizoen in de eindstrijd wel bekronen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner