20.05.2016 19:59

Schmelzer heeft vertrouwen voor bekerfinale

Borussia Dortmund is optimistisch gestemd over hun kansen in de Duitse bekerfinale. Zaterdagavond staat het in het sluitstuk van het seizoen tegenover landskampioen Bayern München.

De club uit deelstaat Noordrijn-Westfalen, die zelf de tweede plaats behaalde in de Bundesliga, denkt dat ze een kans maken om dit seizoen in het Olympiastadion in Berlijn de trofee in de wacht te slepen. Marcel Schmelzer, de 28-jarige linksback van de ploeg van Thomas Tuchel, denkt de vorm van de dag cruciaal zal zijn. "Over één wedstrijd kunnen we ze pakken en dan maakt het niet uit dat zij individueel de betere spelers hebben", zegt de verdediger op de clubwebsite.

Ook het aanstaande vertrek van Mats Hummels naar uitgerekend de tegenstander van zaterdag zal volgens Schmelzer geen grote invloed hebben. "Nee, dat was een paar weken een thema in onze ploeg maar intussen niet meer. Mats heeft besloten en wij vertrouwen erop dat hij zijn keuze zaterdag negentig minuten verborgen weet te houden", aldus Schmelzer. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner