06.06.2016 20:43

Promovendus vraagt fans om groter budget

Om met beter spelersmateriaal de League One te bestijgen, heeft promovendus AFC Wimbledon aan de fans gevraagd om een donatie te doen, zodat de club meer kan bewerkstelligen op de transfermarkt. Er is een speciaal We Are Wimbledon Fund voor opgericht.

AFC Wimbledon heeft in korte tijd flinke stappen gemaakt in het Engelse profvoetbal. De ploeg promoveerde de laatste jaren regelmatig en speelt volgend seizoen op het derde voetbalniveau van Engeland, nadat de finale van de play-offs in winst werd omgezet. Om de race naar boven bij te kunnen houden, hoopt AFC Wimbledon nu op een financiële bijdrage van de fans, zo valt te lezen op de clubwebsite.

"Beste fans van Wimbledon. Ik neem aan dat jullie allemaal glimlachen, wat een periode om fan van deze geweldige club te zijn. Onze thuisbasis is klein, waardoor we beperkte middelen hebben om onze inkomsten te vergroten tijdens wedstrijddagen. Daarbovenop komt het feit dat de kosten rondom voetbal toenemen, wat betekent dat er nog meer wonderen nodig zijn om een sterk team voor de League One op de been te krijgen."

"Om maar met de deur in huis te vallen, de club heeft meer hulp nodig. Velen doneren al aan het fonds, maar we vragen aan iedereen, luid en duidelijk, om te overwegen wat jij kan bijdragen aan ons spelersbudget." AFC Wimbledon bestaat nog maar veertien jaar, aangezien de club door fans is opgericht nadat Wimbledon FC naar Milton Keynes verhuisde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner