13.06.2016 10:27

'Wanhopig FC Twente denkt aan Duitsland'

Er wordt momenteel onderzocht of FC Twente niet aan een faillissement kan ontsnappen door volgend seizoen uit te komen in de Duitse competitie. Experts bekijken de optie voor FC Twente om in te stromen op het derde niveau. De Tukkers hebben hier zelf niet om gevraagd, zo meldt De Telegraaf.

De formatie uit Enschede stevent af op een faillissement, aangezien de Nederlandse voetbalbond de club terug wil zetten naar de Jupiler League. In dat geval krijgt de club te maken met een zeer abrupte inkomstendaling, waardoor bestaande contracten niet meer betaald kunnen worden. In dat geval is een faillissement de enige optie, zo denkt FC Twente.

In Duitsland is men echter een andere mening toebedeeld. Er wordt serieus onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om voor FC Twente in te stromen in de 3. Bundesliga of anders een fusie aan te gaan met een club op het tweede voetbalniveau van het land. Enschede ligt dicht tegen de grens van Duitsland aan en bij de oosterburen is meer geld te verdienen, ook op een lager niveau.

FC Twente heeft nog één kans om alle noodscenario's overboord te gooien. De beroepscommissie buigt zich nog één keer over de hele zaak van de club en bij een gunstige uitspraak blijft FC Twente gewoon in de Eredivisie. Neemt de commissie de uitspraak van de rechtbank in Utrecht over, mag de KNVB FC Twente laten degraderen naar de Jupiler League. In dat geval krijgt de club te maken met een liquiditeitstekort van ongeveer 25 miljoen euro, waardoor een faillissement niet meer te voorkomen is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner