08.07.2016 21:22

UEFA besluit Sakho toch niet te vervolgen

Liverpool-verdediger Mamadou Sakho baalt van een 2-3 nederlaag tegen Southampton. (20-03-2016)
Liverpool-verdediger Mamadou Sakho baalt van een 2-3 nederlaag tegen Southampton. (20-03-2016)

Mamadou Sakho raakte afgelopen seizoen in opspraak door een positieve dopingtest, maar hoeft niet langer te vrezen voor een langdurige schorsing. De verdediger van Liverpool is vrijgesproken door de UEFA.

Sakho werd na afloop van het Europa League-duel tussen Liverpool en Manchester United (17 maart) betrapt op het gebruik van verboden middelen. Eind april werd de Franse verdediger daarom door de UEFA voor dertig dagen geschorst in afwachting van een aankomende strafprocedure. Sakho zou gebruik hebben gemaakt van een middel om vet te verbranden, maar ontkende het gebruik daarvan. Het afslankmiddel staat op de dopinglijst van de UEFA. De mandekker nam geen genoegen met de beslissing van de voetbalbond en vroeg een contra-expertise aan.

Door de voorlopige schorsing kon Sakho een streep zetten door deelname aan het EK Voetbal met Frankrijk. Ook kon hij niet in actie komen tijdens de Europa League-duels van Liverpool tegen Villarreal (halve finale) en de verloren eindstrijd tegen Sevilla.

In 2011 werd toenmalig Manchester City-speler Kolo Touré, tegenwoordig ploeggenoot van Sakho bij Liverpool, nog voor zes maanden geschorst na een vergelijkbaar vergrijp. Touré had een dieetpil ingenomen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner